Glada konditorn

Glada konditorn tårtmakeri, tårtdekoration, bakning

Meny

Hoppa till innehåll
  • Hem
  • Om mig
  • Beräkna tårtbitar
  • Olika material
  • Tips och trix
  • Recept
  • Rice krispies treat
  • Smaker/kombinationer
  • Marsipan figurer/konst
  • Kalas/fest
  • Dop/Namnfest/Babyshower
  • Bröllop
  • Sport tårtor
  • Gott till fikat
  • Vuxen bakverk

Recept

Ananaspaj

Ananaspaj

Ananaspaj

Pajdeg
150 g smör
3dl vetemjöl
1dl socker
1tsk bakpulver

Ha rumstempererat smör. Blanda sedan ihop alla ingredienser och tryck ut i en något smord pajform. Gärna en med lös botten.

Man kan förgrädda skalet lite i 10 min 175 grader. Men glöm inte att nagga pajskalet.

Ananasfyllningen:
3 dl krossade och avrunnen ananas
2 dl créme fraiche
1/2 dl socker
1st ägg

Blanda alla ingredienser och häll fyllningen i pajskalet.

Grädda sedan i 175 grader i max 30 minuter.

Sen är det bara att njuta som den är eller vispa lite grädde med en gnutta vaniljsocker i

 

Kladdkaka

Kladdkaka med vitchoklad
Kladdkaka med rårörda hallon och fransk maräng
Kladdkaka med grädde och sommarens primörer

150 g margarin/smör

3 dl socker

2 st ägg

1 1/2 dl mjöl

3 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

Smöra och använd ströbröd/mjöl eller kokos i en 20 cm i diameter springform ( form med löstagbar kant)

Sätt ugnen på 150 grader

Smält fettet

Vispa ägg och socker pösigt

Blanda alla torra ingredienser och blanda i dom i äggsmeten. Tillsätt sedan det smälta fettat.

Grädda i ca 30-40 minuter, den ska fortfarande dallra lite på ytan när man tar ut sen ur ugnen.

 

Smuldeg

Blåbärspaj med smuldeg

Blåbärspaj med smuldeg

100 g smör

2 dl havregryn

1 dl mjöl

0,5 dl socker

Bara att blanda ihop

Utmärkt till tex blåbärspaj

Ex: 1 dl socker

2 msk potatismjöl

7 dl blåbär

Blanda samman och lägg i en smord pajform, strö över smuldegen och grädda i 225 grade i 30 min.

 

Chokladbollar

Chokladbollar med kokos
Chokladbollar med pärlsocker

400 g smör

200 g margarin

600 g socker

400 g havregryn

70 g kakao

25 g vaniljsocker

Det här receptet ger en väldigt stor sats chokladbollar, så om inte annat är det bara att halvera.

Blanda ihop alla ingredienser, rumstempererat smör och margarin.

Sen är det ju bara att välja valfri topping. Pärlsocker, kokos, chokladströssel, fruktströssel osv.

 

Mintkakor

Mint cookies

Mint cookies

225 g smör/margarin

1 3/4 dl socker

1 st äggula

6 dl mjöl

2 tsk vaniljsocker

100 g  hackad mintchoklad ( marabou 70%)

en nypa salt

Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggulan.

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt det i smör/ägg blandningen.

Ha sist i den hackade chokladen.

Forma degen till en rulle och slå in i plastfolie och lägg i kylen i minst 1 timme. Ta fram och dela till önska storlek.

Det vanliga är att en vanlig torr kaka väger runt 15-20g. Men det går att göra större.

Lägg på plåt och grädda i 200 g i ca 10-15 minuter beroende på hur stora kakorna är.

Key lime pie

image

Botten:

15 st digestivkex

125g smör

Fyllning:

5 st äggulor

4 dl kondenserad mjölk

1 dl pressad limesaft

Sätt ugnen på 175°.

Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Rör ihop äggulorna i en bunke. Rör ner mjölk och limesaft. Häll smeten i formen. Grädda i ytterligare 15 min. Låt kallna. Låt den stå i kyl eller frys minst 3 tim. Låt den frysta pajen stå i rumstemperatur ca 20 min innan servering. Sikta över florsocker. Garnera med vispad grädde och limeskivor.

Widgets

Senaste inläggen

  • 40 årsfest och knapp-fest
  • Rainbow dash
  • Till fiskaren
  • Dop
  • Flygeln

Arkiv

  • mars 2018
  • januari 2018
  • december 2017
  • november 2017
  • maj 2017
  • april 2017
  • mars 2017
  • februari 2017
  • januari 2017
  • november 2016
  • augusti 2016
  • juli 2016
  • mars 2016
  • januari 2016
  • december 2015
  • september 2015
  • augusti 2015
  • juli 2015
  • maj 2015
  • mars 2015
  • januari 2015
  • april 2014

Kategorier

  • Babyshower
  • Bakverk
  • Bröllopstårta
  • Dekoration
  • Doptårtor
  • Födelsedagstårta
  • Konfirmation
  • Namngivelsetårta
  • Okategoriserade
  • Överraskningstårta
  • Roliga inlägg
  • Smått och gott
  • Studenttårta
  • Tips & Trix
  • Uncategorized

Meta

  • Logga in
  • Inlägg via RSS
  • Kommentarer via RSS
  • WordPress.org
Drivs med WordPress | Tema: Illustratr av WordPress.com.